Nieuws

Even terugblikken: Cooking Island II

In het kader van de Dag van de Vlaamse Vis ging ook de kookwedstrijd Cooking Island door. Vzw Coney Island gaf er een serieuze lap op en organiseerde voor de tweede maal de kookwedstrijd met 9 geselecteerde kandidaten. 

Deelnemers:

Arne Van Waes
Kathleen Gayse 
Ward de Grieve
De Bock Christianne 
Joachim De Grauwe 
Vito mory
Dirk Vermeire 
Christine van de Walle 
Jelle Cools

Ronde 1 

In de eerste ronde moesten alle 9 kandidaten een eigen recept bereiden met Noordzeevis en voorstellen aan de vakjury. De geselecteerden kregen een halfuur tijd voor mise en place en een uur voor het gerecht te bereiden. De jury bestond uit kleppers als Danny Huyghebaert (North Sea Chefs), Luc Van der Linden (Spermalie) en Jean-Pierre Malfait (Groene Poorte Brugge). 

Ronde 2

3 finalisten mochten verder naar de tweede ronde om een gerecht te bereiden met eenzelfde vis namelijk griet of pladijs. Zij mochten een aantal andere ingrediënten van op een grote tafel kiezen om hun gerecht te bereiden. Een half uur mise en place volgde. Deze keer kregen zij wel  1 uur en half om hun gerecht te bereiden. 

Resultaten

De winnaar, Arne Van Waes kreeg een geschenkmand ter waarde van 120 euro mee naar huis. Later krijgt hij thuis nog een bon ter waarde van 500 euro opgestuurd voor keukenmateriaal aan te kopen. Daarnaast krijgt de winnaar nog een verzameling kortingsbonnen eveneens ter waarde van 500 euro die hij kan gebruiken bij lokale handelaars. 

Vito Mory uit Serskamp behaalde met glans zilver, net als vorig jaar. Op de derde plaats eindigt Jelle Cools. We zullen beslist nog horen van deze finalisten. Op naar volgend jaar!